Säkerhetsbrister upptäckta i Apples nya betaltjänst

Alibaba Apple
Säkerhetsbrister upptäckta i Apples nya betaltjänst

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Breakit sammanfattar några av morgonens viktigaste nyheterna från techindustrin.

Säkerhetsbrister hos Apple Pay

Det har uppdagats brister i Apples nya betaltjänst Apple Pay. Bankkällor till Wall street journal rapporterar att bedragare har hittat svagheter i tjänsten, närmare bestämt verifikationsprocessen av kreditkort.

Talespersoner från Apple har inte velat kommentera uppgifterna om ett ökat antal bedrägerier, men meddelar att betaltjänsten är ”designad för att vara extremt säker och skyddar användarnas personliga information.”

Molnkriget fortsätter – Alibaba tar klivet in i USA

Den kinesiska handelsplatsen Alibaba, som i fjol stod för den största börsnoteringen i historien, har beslutat sig för att börja erbjuda molntjänster i USA.

Det innebär att den kinesiska jätten kommer att leverera olika former av digitala tjänster så som datalagring i molnet och skydd mot så kallade DDoS-attacker – och således ta upp kampen med andra jättar som Google, Microsoft och Amazon web services, rapporterar Techcrunch.

Några detaljer kring hur mycket tjänsterna kommer att kosta har ännu inte offentliggjorts.

Rättegången i Silicon Valley fortsätter

Den omdebatterade rättegången med Reddits vd Ellen Pao, som stämt sin tidigare arbetsgivare riskkapitalbolaget Kleiner Perkins Caufield för könsdiskriminering, är nu inne på sin sjätte dag. 

Den här gången var det risskapitalisten John Doerr som fick besvara en rad frågor rörande könsdiskriminering – och kommentera ett antal påstådda uttalanden.

Enligt Recode besvarade John Doerr de flesta frågorna med: "Jag minns inte."

TiVo tuffar på – miljonökning av prenumeranter

Det är inte bara de strömmade videotjänsterna som ökar antalet användare. Den digitala tv-tjänsten Tivo, som hjälper användaren spela in tv-program, ökade sina intäkter med 7 procent under det fjärde kvartalet – en ökning som direkt kan härledas till fler användare av tjänsten, rapporterar Recode.

Totalt sett har Tivo i dag nära 5,5 miljoner användare, vilket är 1,3 miljoner fler än motsvarande tidpunkt förra året. 

Läs fler artiklar
LÄS MER