Vill lösa teknikstrul – skickar Tech Troopers trupperna till Norge

Breakit - Vill lösa teknikstrul – skickar Tech Troopers trupperna till Norge

Jerker Vannerus, medgrundare av Tech Trooper. Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Med nya pengar i ryggen och ett par tunga samarbeten i portföljen kliver Tech Troopers nu in i Norge. "Vi ska in på flera marknader i år", säger Jerker Vannerus, medgrundare av Tech Troopers.

Konceptet är enkelt. Genom Tech Troppers digitala plattform kan du boka en person som kommer hem till dig och löser ditt teknikstrul. Det kan handla om en mobiltelefon som krånglar eller att få hjälp att installera ett program i din dator. Supportrarna är främst extrajobbande studenter med kompetens inom teknik och får betalt för varje utfört jobb. 

Idén kommer från Jerker Vannerus som grundade bolaget tillsammans med David Mårtensson. 

"Det var min fru som sa att jag borde starta ett bolag som ser till att hemelektronik fungerar hemma hos folk. Det var efter att hon hittade mig djupt försjunken i funderingar varför vårt nätverk hemma inte fungerade som det skulle", säger Jerker Vannerus. 

I januari 2015 lanserades tjänsten. Sedan dess har bolaget växt och har lockat till sig flera samarbetspartner. De största är jätten Telia och nyligen även det norska e-handelsbolaget Komplett. 

“Denna plattform i kombination av crowdsourcing attraherar samarbeten med andra bolag. Det har blivit ett sätt att dra in intäkter till bolaget”, säger Jerker Vannerus.

Bolaget är en konkurrenten till Techbuddy , som erbjuder snarlika tjänster som Tech Troopers.

"Det är kul när någon dyker upp med något snarlikt och det är bra med konkurrens. Men det är inget som vi har känt av", säger Jerker Vannerus. 

Omsättningen i år beräknas landa på 3 miljoner kronor, enligt Jerker Vannerus. Han förklarar att målet är att fortsätta fokusera på intäkter, i stället för stora summor riskkapital.

Bolaget har dock tidigare genomfört en mindre finansieringsrunda där techinvesteraren Bo Mattsson (som även är krönikör på Breakit) varit med och pumpade in 2,5 miljoner kronor i bolaget.

Jerker Vannerus avslöjar även att Tech Trooper dessutom nyligen stängt ytterligare en finansieringsrunda på 3,1 miljoner kronor. Vilka investerarna är vill inte Jerker Vannerus avslöja.

Kapitalet ska gå till expansionsplanerna.

"I somras lanserade vi i Norge och det känns superbra. Intresset från våra samarbetspartners och att vi kan få in kapital visar att konceptet är bra", säger Jerker Vannerus och fortsätter: 

"Nästa steg är att fortsätta med våra samarbespartner och vi kommer snabbare än inom en 12-månadersperiod starta i övriga Norden. Det kommer att ske inom en snar framtid."

Läs fler artiklar
LÄS MER