Dunkar in närmare 40 miljoner – i sin egen startupsatsning

Dooer
Dunkar in närmare 40 miljoner – i sin egen startupsatsning

Sam Nurmi går en med ett stort belopp i sitt Dooer.

Jonas de Lange

Reporter

Nu avslöjar dokument nya detaljer kring kapitalrundan i bokföringsstartupen Dooer.

För två år sedan sålde entreprenören Sam Nurmi sitt webbverktyg Pingdom till amerikanska Solarwinds. Den gången hade entreprenören, som tidigare grundat webbhotellet Loopia, skapat en tjänst som hjälper bolag att analysera sina webbsajters driftsstatus och trafik.

När bolaget såldes fick Sam Nurmi loss närmare en halv miljard kronor. Han har dock inte lagt sig på latsidan. I november förra året berättade han för Breakit om sitt nya bolag– Dooer. Det är en startup som vill ta tag i den gamla bokföringsbranschen och göra den betydligt mer digital och automatiserad - både på användar- och revisionssidan. 

Redan då beskrevs Dooer som en storsatsning – ett påstående som Sam Nurmi har följt upp under 2016. Tidigare i år köpte Dooer upp ett helt konsultbolag på tio man för att komma åt mer arbetskraft. I går kunde vi även avslöjar att bolaget fått in 40 miljoner kronor för att forstätta utveckla tjänsten.

Nu har en del nya detaljer dykt upp kring affären.

Av handlingar från Bolagsverket framgår det att Dooer värderas till 68 miljoner kronor i kapitalrundan. Med tanke på att rundan täcks av bolagets befintliga ägare ska man nog inte lägga så stor vikt vid just den summan.

Innan kapitalrundan dominerades ägarbilden av Sam Nurmi som då ägde strax över 90 procent av bolaget. Resten av bolaget ägs av följande personer: Mladen Stojanovic, teknikchef på Dooer, bolagets produktchef Daniel Mauno Pettersson och Johan Steffner som är utvecklare på Dooer.

Vilka av de befintliga ägarna som deltar i rundan avslöjar inte dokumenten. Med tanke på den begränsade ägarkretsen – och Sam Nurmis tjocka plånbok – kan man dock anta att det är han själv som stoppar in majoriteten av de 40 miljonerna.

Breakit har sökt Sam Nurmi för en kommentar.

Transparens: Daniel Mauno Pettersson är bror till Breakits nyhetschef Jon Mauno Pettersson.

Läs fler artiklar
LÄS MER