Efter utvisningsbeskedet: Nu vill tusentals personer att han stannar

Migrationsverket
Efter utvisningsbeskedet: Nu vill tusentals personer att han stannar

T.v: Tayyab Shabab. Foto: Privat och Marcus Eriksson/TT.

Jonas de Lange

Reporter

Migrationsverket beslutade förra veckan att programmeraren Tayyab Shabab ska utvisas från Sverige. Nu får programmeraren stor backning på nätet.

På fredagen kunde Breakit rapportera att utvecklaren Tayyab Shabab fått besked om att han ska utvisas från Sverige och bli av med sitt jobb på konsultföretaget Dynamo. Anledningen uppges vara att pensionsinbetalningar från hans tidigare arbetsgivare inte gått rätt till.

Fallet har skapat stor uppståndelse i Techsverige och branschprofiler som Jessica Stark och Daniel Ek har uttryckt sin frustration på Twitter.

"Att deportera någon som betalar skatt och bidrar till samhället på grund av ett tekniskt fel från en tidigare arbetsgivare är inget annat än galenskap", skriver Spotify-grundaren.

Nu har även en namninsamling startats för att försöka få Migrationsverket att vända i frågan. Närmare 5000 personer hade vid två-tiden på måndagseftermiddagen skrivit under på att Tayyab Shabab borde få stanna i Sverige.

“Om regeringen vill att Sverige och Norden ska vara en plats där företag kan byggas upp och växa är personer som Tayyab en vital del av den framtiden”, skriver initiativtagaren och journalisten Neil S.W. Murray under namninsamligen.

Namninsamligen är tänkt att skickas till statsminister Stefan Löfven.

Läs fler artiklar
LÄS MER