Salesforce pekas ut som tänkbar Twitter-köpare – samtal pågår

Breakit - Salesforce pekas ut som tänkbar Twitter-köpare – samtal pågår

Twitter kan säljas. Foto: pressbild från Twitter.

Erik Wisterberg

Reporter

Budryktena kring Mikrobloggen Twitter fortsätter. Nu kommer Wall Street Journal med nya uppgifter om en av de potentiella köparna.

I fredags rusade Twitteraktien efter uppgifter om att ett flertal spelare kan vara på väg att lägga ett bud på hela bolaget. Det var tv-kanalen CNBC som pekade ut bland andra Google och Salesforce som tänkbara köpare.

Nu presenterar Wall Street Journal nya uppgifter. Enligt tidningen för mjukvarujätten Salesforce just nu samtal med Twitter om ett uppköp. Samtalen är i ett tidigt skede, och behöver nödvändigtvis inte leda till en affär. Men tidningens källor hävdar att Salersforce-chefen Mark Benioff noga överväger att lägga ett bud.

Salesforce har tidigare gjort ett stort antal förvärv, men inget i Twitters storlek. 

Mikrobloggen Twitter, grundad 2006, har trots sin populäritet bland journalister, politiker och opinionsbildare haft svårt att locka den stora massan. Företaget har brottats med klen användartillväxt och ansträngd ekonomi. I Sverige pekar den externa undersökningen Twittercensus på att användartillväxten är nära noll. 

Salesforce har byggt sin affär på att sälja mjukvara, inom bland annat kundflödesanalys, crm och sälj, till företag. Under de kommande åren satsar Salesforce bland hårt på artificiell intelligens. Ett uppköp av Twitter skulle  vara en pusselbit i den strategin. Twitters 313 miljoner aktiva användare genererar enorma mängder realtidsdata.

Läs fler artiklar
LÄS MER