Han blir Klarnas nya teknikchef - "De är hungriga på innovation"

KlarnaPå nytt jobb

Philippe Vimard, ny teknisk chef på Klarna. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Philippe Vimard ska ratta tekniken hos den svenska betaljätten.

Philippe Vimard kommer senast från eDreams Odiego i Barcelona. Tidigare har han även haft ledande roller på bolag som Venere.com och Expedia.

I sin roll på Klarna kommer Philippe Vimard framför allt att ansvara för Klarnas ingenjörsavdelning där de designar, bygger och driver Klarnas olika e-handelslösningar.

Philippe Vimard berättar för Breakit att anledningen till att han har valt att börja på Klarna beror på att han anser att fintech-sektorn är “superspännande” just nu.

“Den påminner mig om resebranschen på nätet för många år sedan när alla problem återstod att lösa, samtidigt som konsumenterna började bli redo att ta till sig nya lösningar och teknologiska framsteg drev utvecklingen framåt”, säger Phillipe Vimard och fortsätter:

“Klarna är hungriga och duktiga på innovation samtidigt som man redan har en stor verksamhet igång. Därför tror jag att man har många av de egenskaper som krävs för att stå som vinnare i den här utvecklingen.”

Philippe Vimard säger att han ser ett “skriande förnyelsebehov” inom den finansiella sektorn.

“När både tekniken och användarna nu är redo tror jag att den finansiella sektorn kommer att förändras otroligt mycket. Jag ser fram emot att spela en aktiv roll i den förvandlingen och jag kan inte tänka mig en bättre plats att vara på i Europa just nu än den här.”    

Fakta Philippe Vimard:

Ålder: 42 år.

Familj: “Jag är lycklig pappa till två små söner och en dotter.”

Bor: “Jag är ursprungligen från Kanada men bor nu i Stockholm efter att ha tillbringat flera år i södra Europa.”

Intressen: “God mat och resor - allra helst tillsammans. Jag gillar även att åka motorcykel och snowboard.”

Favoritapp: “Svår fråga. Om jag ska utgå från den jag använder mest, blir det Runkeeper.”

Varför är det din favoritapp?: “Den är användarvänlig och gör löpningen till en större utmaning tack vare all info som den samlar in. Jag använder den även för att planera nya löprundor och för att hålla kontakten med löparkompisar i hela världen.”

Berätta något om dig själv som inte så många vet om: “Jag tycker väldigt mycket om att läsa, särskilt romaner som utspelar sig i slutet av 1800-talet eller början av 1900-talet. Det fanns inte så mycket teknik då och jag tycker att det är intressant att bevittna hur man socialiserade i en tid som var helt fri från det.”

Läs mer