Zuckerberg investerar 25 miljarder för att bota sjukdomar

Breakit - Zuckerberg investerar 25 miljarder för att bota sjukdomar

Foto: Chan Zuckerberg Initiative

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg och partnern Priscilla Chan sjösätter ett nytt jätteprojekt. Målet är att "lindra, stoppa eller bota alla sjukdomar" inom den tid som parets barn lever.

Det var i början av december som paret, i samband med att de fick barn, meddelade att Mark Zuckerberg ska investera pengarna från 99 procent av sina Facebook-aktier i samhällsnyttig verksamhet.

Nu lanserar Priscilla Chan och Facebook-grundaren nästa steg i projektet: Ett forskningsinitiativ kallat Chan Zuckerberg Science.

"Mark och jag tror att det är möjligt, inom våra barns livstid. Vi samarbetar med forskare, läkare och programmerare som hjälper oss att nå målet. Vi kommer att investera mer än 3 miljarder dollar för att uppnå vår kollektiva vision", sa Priscilla Chan vid ett lanseringsevent i San Francisco på onsdagen.

Summan motsvarar över 25 miljarder kronor. Pengarna ska investeras under de närmaste tio åren.

Enligt paret är målet att "lindra, stoppa eller bota alla sjukdomar" inom den livstid som deras barn lever.

"Det här handlar om vilken framtid vi vill ha för våra döttrar och barn överallt. Om det finns en chans att vi kan hjälpa till att bota alla sjukdomar under våra barns livstid, då kommer vi att bidra med vad vi kan", skriver Mark Zuckerberg i en Facebook-post.

Läs fler artiklar
LÄS MER