Uppgifter: Apple vill köpa upp bolag bakom Formel 1-bil

Uppgifter: Apple vill köpa upp bolag bakom Formel 1-bil

Foto: TT/Leif R Jansson/Tony Avelar

Viviana Canoilas

Reporter

Apple ska ha planer på att förvärva eller köpa in sig i McLaren Technology Group – en affär som värderas till 17 miljarder kronor.

Apple har under två års tid jobbat med sitt projekt om självkörande bilar. Projektet har dock gått trögt och flera anställda har nyligen fått lämnat det.  

Nu uppger tre källor till Financial Times att Apple är i diskussioner med den brittiske lyxbiltillverkaren McLaren – som har ett framgångsrikt Formel 1-stall.

Apple ska ha planer på att ta ett fullständigt övertagandet av McLaren eller göra en strategisk investering i racingbil-bolaget, berättar tre källor med insyn i affären till Financial Times. De påstådda förhandlingarna ska ha satts igång för flera månader sedan. 

En affär med McLaren kan leda till att Apples tröga bilprojekt får en skjuts framåt, men kan också tyda på att Apple menar allvar med att ge sig in i bilbranschen.

Men om det blir ett förvärv kommer det att kosta Apple. Den brittiska biltillverkaren värderas upp till 1,5 miljard pund, vilket motsvarar närmare 17 miljarder kronor, enligt uppgifter till Financial Times. 

Ingen av parterna har dock bekräftat uppgifterna. 

Läs fler artiklar
LÄS MER