Eniro byter säljchef – och letar säljmöjligheter av innehav

Eniro
Eniro byter säljchef – och letar säljmöjligheter av innehav

Jonas de Lange

Reporter

Det är fortsatt tuffa tider på Eniro. Chefen för den nya säljavdelningen lämnar efter mindre än ett år.

I november förra året lanserade det krisande sökbolaget Eniro en helt ny säljorganisation. Då slog bolaget ihop sina norska, danska och svenska säljorganisationer till en enhet för hela norden. Satsningen leddes av Nils Carlsson, tidigare operativ chef på franska Netbooster Group.

Mindre än ett år senare lämnar Nils Carlsson Eniro. I ett pressmeddelande skriver bolaget att man väljer att göra ledningsgruppen mindre och mer rörlig. Bolagets tidigare chef för användarvänlighet Mattias Wedar blir ny chef för säljavdelningen och vd:n Örjan Frid tar tillfälligt över rollen som chef för användarupplevelsen.

”Vi gör denna förändring för att få ett nytt perspektiv på våra säljinsatser. Mattias har tidigare erfarenhet av att leda säljstyrkor i såväl Sverige, som Norge och Danmark. Jag är övertygad om att han kommer tillföra nya idéer som kommer att ta oss tillbaka på spåret,” säger Örjan Frid.

I bolagets ledningsgrupp ingår även finanschefen Fredrik Sandelin.

I slutet av pressmeddelandet skriver bolaget även att man nu gör en “strategisk översyn av ägarskapet av några av koncernens innehav”. Det kan vara en indikation på att Eniro letar efter möjligheter att sälja av olika delar av verksamheten.

Exakt vad specifiseras dock inte.

Läs fler artiklar
LÄS MER