Uber-konkurrenten: Så snart har vi självkörande bilar

Uber Lyft USA
Uber-konkurrenten: Så snart har vi självkörande bilar

Lyft-bil. Foto: TT/Jeff Chiu

Viviana Canoilas

Reporter

Lyft-grundaren John Zimmer berättar nu om sina storslagna, förarlösa planer.

Uber har nyligen börjat testköra sin självkörande bil i Pittsburgh. En annan som satsar på självkörande bilar är konkurrenten Lyft. Nu går Lyft-grundaren John Zimmer ut och berättar att deras bilar till stor del vara självkörande, enligt techsajten Recode.

I ett inlägg på Medium beskriver han hur arbetet bakom de självkörande bilarna kommer att se ut. Den första modellen kommer troligen bli tillgänglig år 2017, men endast för Lyft-användarna. Dessa bilar kommer bara att köra i bestämda sträckor där teknologin är garanterad att kunna användas och styra bilarna.

Därefter kommer bilarna att rulla på fler sträckor för att därefter, i slutfasen som väntas komma runt 2021 eller 2022, kunna ha en komplett förarlös Lyftbil.

Det var i början av året Lyft gick ut med att de skulle satsa på självökörande bilar och General Motors gick in som delägare i bolaget. 

Vi besökte nyligen Silicon Valley och träffade Sebastian Brännström, doldissvensken som varit med och utvecklat tekniken bakom Lyft. Du kan läsa mer om det mötet här.

Läs mer

Uber och Lyfts valvinst i natt – slipper att anställa förarna

Är det panik på Klarna nu?

Tobias Blixt: Därför köper Uber svenskens matbolag Cornershop

Läs fler artiklar
LÄS MER