Sök

Uber-konkurrenten: Så snart har vi självkörande bilar

UberLyftUSA

Lyft-bil. Foto: TT/Jeff Chiu

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

Lyft-grundaren John Zimmer berättar nu om sina storslagna, förarlösa planer.

Uber har nyligen börjat testköra sin självkörande bil i Pittsburgh. En annan som satsar på självkörande bilar är konkurrenten Lyft. Nu går Lyft-grundaren John Zimmer ut och berättar att deras bilar till stor del vara självkörande, enligt techsajten Recode.

I ett inlägg på Medium beskriver han hur arbetet bakom de självkörande bilarna kommer att se ut. Den första modellen kommer troligen bli tillgänglig år 2017, men endast för Lyft-användarna. Dessa bilar kommer bara att köra i bestämda sträckor där teknologin är garanterad att kunna användas och styra bilarna.

Därefter kommer bilarna att rulla på fler sträckor för att därefter, i slutfasen som väntas komma runt 2021 eller 2022, kunna ha en komplett förarlös Lyftbil.

Det var i början av året Lyft gick ut med att de skulle satsa på självökörande bilar och General Motors gick in som delägare i bolaget. 

Vi besökte nyligen Silicon Valley och träffade Sebastian Brännström, doldissvensken som varit med och utvecklat tekniken bakom Lyft. Du kan läsa mer om det mötet här.

Läs mer