Facebook norpar skönsjungande chef från Spotify i Stockholm

Breakit - Facebook norpar skönsjungande chef från Spotify i Stockholm

Erik Wisterberg

Reporter

"Det är dags för mig att pröva något annat", säger Christian O. Andersson.

För de anställda är han känd som grundaren av den interna Spotify-kören. Den som från tid till annan förgyller fester och andra sammankomster med musik av det traditionella analoga slaget. 

Men Christian O. Anderssons kärnkompetens ligger i den digitala världen. Närmare bestämt i att leda utvecklingsteam. 

Efter att ha testat lyckan som medgrundare till Respondify – ett bolag som gav sig in på den då exploderande marknaden för quiz-appar, värvades han till Spotify hösten 2013.

Uppdraget var att bygga upp ett ingengörsteam för mobilutveckling.

2014 klev Christian O. Andersson på jobbet som linjechef för ett team Andriodutvecklare.

Sedan 2015 jobbar han som tillförordnad ingenjörschef för ett 50 personer starkt team ansvarigt för att externa utvecklare ska kunna bygga produkter och tjänster baserade på Spotifys plattform. 

Det är själva infrastrukturen som bland annat används av den uppsjö aktörer som använder Spotify connect i sina smarta högtalare.

Nu slutar han på Spotify för att ta en chefstjänst på Facebook i London. 

”Jag är av åsikten att livet ska ha en aggressiv inlärningskurva. Spotify har varit en grym arbetsplats, men det är dags för mig att pröva något annat”, säger Christian O. Andersson.

På Facebook blir han i mitten av oktober chef över ett team som jobbar med mobil infrastruktur, bland annat React Native. Det är Facebooks eget ramverk för mobilappar.

”Det är lite av det nya svarta inom mobilappar. Men det som jag tycker är kul är att Facebook, som tillsammans med Google är världsledande på mobil infrastruktur, gör så pass mycket open source”.

Värt att notera i sammanhanget är att Facebook i början av 2015 värvade en av Spotifys tidigare rekryterare. Personen i fråga är i dag baserad i London.

Christian O. Andersson slutar på Spotify i mitten av oktober. Vem som tar över Spotify-kören är i dagsläget en öppen fråga.

”Vi jobbar på att få fram en stark efterträdare”, säger Christian O. Andersson.

Läs fler artiklar
LÄS MER