Deras digitala blomsterbutik skickar snittblommor hem till dig

Breakit - Deras digitala blomsterbutik skickar snittblommor hem till dig

Madeleine Araya och Sandra Ekegren, grundarna av Flowery Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Med den digitala blomsterbutiken Flowery vill grundarna Sandra Ekegren och Madeleine Araya utmana de traditionella blomsterbutikerna.

Den digitala blomsterbutiken Flowery erbjuder en prenumerationstjänst av snittblommor som levereras direkt till dörren. Via hemsidan kan kunden bestämma om de vill ha blommorna levererade varje vecka eller varannan vecka. Startupen grundades av PR-konsulten Sandra Ekegren och säljaren Madeleine Araya. 

Idén till Flowery kom när Sandra Ekegren upplevde att det var svårt att få tag på fina och prisvärda snittblommor. När hon berättade om sin idé till kollegan Madeleine Araya bestämde de sig för att skola om sig till florister och sedan starta Flowery. 

"Flowery präglas av ett otraditionellt sätt att se på blommor i allt från inköp och blomsterarrangemang till det faktum att det inte finns en fysisk butik. Vi vill utmana den tradtionella blomsterhandeln med vår prenumerations– och leveransmodell", säger Sandra Ekegren.

Det är endast säsongens blommor som köps in från en blomsterauktion i Amsterdam. För att undvika svinn köps blommor alltid in i exakt det antal som skickas ut, berättar Sandra Ekegren. 

I dag är Flowery är ett år gammalt med hundratals aktiva prenumeranter. Prenumerationen sker utan bindningstid och kostar 279 kronor per leverans. De primära kunderna är privatpersoner i Stockholm, men sedan i våras finns också en tjänst för företag.  

När Sandra Ekegren och Madeleine Araya startade Flowery hade de ett startkapital på 100.000 kronor. I år beräknas Flowery omsätta 3,5 miljoner kronor under sitt första hela verksamhetsår. 

"Vi har redan nått breakeven. Nästa steg är att utöka geografiskt och lansera tjänsten i Malmö och i Göteborg", säger Sandra Ekegren. 

Fotnot: Detta är en del i vår helgserie “Veckans Break?” – där vi varje vecka presenterar ett nytt ungt bolag som precis har släppt en tjänst.

Läs fler artiklar
LÄS MER