Skivbolag som backar Spotify startar egen streamingtjänst

Skivbolag som backar Spotify startar egen streamingtjänst

Beyonce, en av Sony Musics stora profiler. Foto: 13th Witness/AP/TT

Jonas de Lange

Reporter

Musikjättarna Universal och Sony lanserar direkt konkurrent till det egna portföljbolaget – och pressar priset för hela branschen.

Unviersal Music och Sony Music går nu ihop och lanserar en ny musikstreamingtjänst i Storbritannien, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

De två bolagen genomförde under sommaren en mjuklansering av tjänsten, som kallas Now+ Music, och nu förbereds en större utrullning, enligt två källor till nyhetsbyrån.

Värt att notera är också att priset på tjänsten är betydligt lägre än de stora konkurrenterna i streamingbranschen.

Standarden i branschen för tillfället är att premiumversionen av en streamingtjänst kostar 9,99 dollar, eller 99 kronor. Nu pressar Sony och Universal ned priset till 6,62 dollar i månaden.

Den nya streamingtjänsten är särskilt pikant eftersom Spotify fortfarande är i förhandlingar med samma skivbolag om att få på plats ett långsiktigt avtal. Utan ett långsiktigt avtal med skivbolagen kan priset för att streama musik ändras på månadsbasis för det svenska bolaget.

Vi har dessutom tidigare kunnat rapportera om att Spotifys prisstruktur hotas från fler spelare än Sony och Universal. Även radiotjänsten Pandora har gått under sina konkurrenter prismässigt med en ny premiumtjänst.

Läs fler artiklar
LÄS MER