Nya KNC-ägaren köpte hus vid Arlanda – flyttade det till Boden

Gogreenlight
Nya KNC-ägaren köpte hus vid Arlanda – flyttade det till Boden

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

35 lastbilar har använts till att flytta upp den nya KNC Miner-ägaren Gogreenlights nya kontor till Boden.

Gogreenlight, som har övertagit den konkursade bitcoingrävaren KNC Miners gamla verksamhet i Boden, ska bygga ett nytt kontor på cirka 1100 kvadratmeter. Kontoret ska stå på den tomträtt som KNC tidigare har köpt av Bodens kommun.

Men det är inte ett helt vanligt kontor. Istället för att flytta in i ett existerande kontor i Boden har bolaget beslutat sig för att ta över en modulbyggnad på Arlanda flygplats – och flyttat upp det till Boden.

Totalt har 35 lastbilar använts för att flytta lokalerna.

”Genom att rädda ett fullt fungerande modulhus med hög standard så har vi snabbt kunnat lösa behovet av lokaler för vår personal i anslutning till anläggningen i Boden”, säger Sten Oscarsson.

Bolaget beskriver även flytten som "bra teambuilding för personalen", som aktivt har fått hjälpa till att demontera, flytta och bygga sitt kontor.

Entreprenören Sten Oscarson står bakom det nystartade bolaget Gogreenlight, som tog över KNC Miners verksamhet och datacenter. Han har tidigare drivit bolaget Borderlight, som levererar it-tjänster till stat och kommun, i 16 år.

Sten Oscarsson, som själv är ensam ägare till både Borderlight och nystartade Gogreenlight, är övertygad om att han kan göra bitcoin-gruvan i Boden mer effektiv och därmed mer lönsam.

Läs fler artiklar
LÄS MER