Rikard Steibers drönarbolag DRL tar in 100 miljoner i ny runda

Breakit - Rikard Steibers drönarbolag DRL tar in 100 miljoner i ny runda

Rikard Steiber. FOTO: TOMAS ONEBORG / SVD / TT

Viviana Canoilas

Reporter

Rikard Steiber investerade tidigare i år i drönarracing-bolaget Drone Racing League. Nu stänger bolaget en ny finansieringsrunda – och skriver avtal med tv-jättarna ESPN och Sky.

I januari kunde vi berätta om den förre MTGx-chefens Rikard Steibers senaste ängelinvestering i Drone Racing Leauge (DRL). Investering gjorde han i december förra året, men hur mycket Rikard Steiber gick in med avslöjades dock inte.

“Drönarracing är en sport för framtiden som kombinerar det bästa med e-sport och Formel 1  med en virtual reality-twist”, sade Rikard Steiber, som numera är chef på HTC:s VR-satsning Vive, då .

I DRL kan drönarpiloter tävla mot varandra om vem som kan flyga snabbast genom olika banor. Med ett par virtual reality-brillor får drönarpiloten möjligheten att se världen från drönarens synvinkel och flyger på så sätt själv igenom banan.

Nu tar DRL in ytterligare 12 miljoner dollar, vilket motsvarar drygt 100 miljoner kronor, i en runda. Största investerare är RSE Ventures och Lux Capital, men även Rikard Steiber investerar ett okänt belopp. 

Dessutom stänger DRL nu ett större avtal med de amerikanska tv-jättarna ESPN och Sky, skriver DLR på sin hemsida. 

"Jag gjorde en liten investering i bolaget på grund av det fantastiska teamet bakom DRL och jag tror att drönarracing kommer att bli stort. Den nya investeringen och media-avtalen verkar stötta den här hypotesen", kommenterar han i ett mejl till Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER