Garantibil tar teknisk chef från Storytel - satsar internationellt

GarantibilStorytelPå nytt jobb

Garantibil värvar Peter Alvarsson från Storytel. Foto: Pressbilder

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Peter Alvarsson blir ny teknisk chef på bilstartupen Garantibil.

Garantibil är en marknadsplats online för privatpersoner som vill sälja och köpa bilar. Tanken är att få mer transparens i bilaffärerna och att göra dem säkrare.

I våras tog bolaget in 40 miljoner kronor i riskkapital från bland annat sydafrikanska mediejätten Naspers, som är en av världens största techinvesterare, samt från svenska Vostok New Ventures.  

Nu satsar bolaget internationellt och anställer som ett led i det en ny teknisk chef. Peter Alvarsson kommer närmast från samma roll på ljudboksbolaget Storytel. Han har också grundat streamingplattformen Headweb.

“Jag brinner för disruptiva affärsmodeller och att vara med och omvandla traditionella industrier, och jag tror Garantibil kan göra just det. Bilmarknaden kommer se annorlunda ut om några år och jag tror att Garantibil, med ett erfaret team och innovativa lösningar, kommer att vara i framkant och driva denna förändring”, säger Peter Alvarsson i ett uttalande.

Patrick Juthberg, grundare av Garantibil, säger att Peter Alvarsson kommer tillföra “stor teknisk kompetens”.

“Men även ett entreprenöriellt driv och ett starkt kundfokus. Att Peter delar vår vision känns väldigt bra och vi ser fram emot att ha honom i gänget”, säger han.

Läs mer