Deezer följer i Spotifys fotspår – satsar på låtrekommendationer

Spotify Deezer
Deezer följer i Spotifys fotspår – satsar på låtrekommendationer

Genrebild. Foto: Maja Suslin/TT

Jonas de Lange

Reporter

Streamingkriget blir allt tuffare. Nu följer Deezer i Spotifys fotspår och lanserar en egen, skräddarsydd radiofunktion.

Spotify har de senaste åren satsat på låtrekommendationer för att få användarna att stanna längre i appen. Bland annat har bolaget en radiofunktion, som bygger automatiska spellistor utifrån användarens låtval, och spellisteserien “Discover weekly” som ska hjälpa användarna att hitta nya intressanta artister.

Förhoppningen är också sannolikt att extrafunktionerna ska ge en fördel gentemot konkurrenterna. Nu verkar franska Deezer satsa åt samma håll.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att man nu presenterar nya funktioner till bolagets rekommendationsmotor Flow.

“Flow är ingen spellista utan erbjuder en mer dynamisk upplevelse som tar hänsyn till en stor mängd faktorer som till exempel historik, spellistor samt att den matchar dig mot andra användare med liknande musiksmak. Det är bara att starta appen och trycka på play”, säger Alex Esser, nordenchef på Deezer.

Tanken är alltså att använda flera olika faktorer för att kunna rekommendera rätt musik till användarna. Bolaget lanserar även olika genrespecifika kanaler i stil med konkurrenten Pandora. Dessutom får användarna möjligheten att lyssna på traditionella radiokanaler.

Uppdatering: I en tidigare version av artikeln kunde det framstå som att själva Flow-tjänsten i sig var helt ny. Det nya är alltså de olika tilläggsfunktionerna.

Läs fler artiklar
LÄS MER