Två miljoner användare har flytt Spotify-konkurrenten Pandora i år

Två miljoner användare har flytt Spotify-konkurrenten Pandora i år

Från Pandora Discovery Den på SXSW i mars i år. FOTO: Do512/Flickr

Sara Lindmark

Reporter

Det är inte bara Jay Z:s Tidal som har det tufft. Musiktjänsten Pandora har förlorat två miljoner användare och över 416 miljoner svenska kronor hittills i år.

Spotify-konkurrenten Pandora som är en amerikansk radioliknande tjänst har inte haft sitt bästa år. Under det första kvartalet av 2015 har företaget förlorat över 2 miljoner användare - från att ha legat på en rekordsiffra på 81,5 miljoner i slutet av 2014, skriver Forbes.

En så pass stor dipp skulle oroa många andra företag, men Pandora har sett liknande tendenser förr. Även förra året lämnade över en miljon användare plattformen under det första kvartalet. Varje år in på det sista kvartalet ökar antalet registreringar igen.

Ska man se det positivt för Pandoras del så har antalet registrerade användare ändå ökat med fyra miljoner sedan det första kvartalet 2014. Värre är det med den finansiella biten.

Musiktjänsten är långt ifrån lönsam och rapporterar hittills i år en förlust med 48,3 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 416 miljoner svenska kronor. Det här är den största förlusten för kvartal ett under Pandoras historia, rapporterar Forbes.

Pandora uppger att de förväntar sig över en miljard dollar i intäkter för första gången någonsin, det här året. Det återstår alltså att se om musikjätten kan vända den negativa trenden uppåt igen. 

LÄS MER: Tidal floppar - har åkt ur USA:s 700-topplista över appar

Läs fler artiklar
LÄS MER