7 nya startups tas in till Helsingborgs accelerator Think

Think Car Info
7 nya startups tas in till Helsingborgs accelerator Think

Här är teamen som kommer sitta på Thinks accelerator. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Bokningssajter och välgörenhetsreklam är bland idéerna som nu har accepterats till accelerator Think i Helsinborg.

Den skånska techscenen fortsätter att växa. Nu har sju nya bolag fått en plats på höstprogrammet hos acceleratorn Think.

“Det känns oerhört roligt att få välkomna sju nya bolag från hela världen till vårt nya program. Vi har haft ett stort söktryck även denna gång med mer än 150 ansökningar till våra sju platser”, säger Johannes Ivarsson, medgrundare till Think.

Bolagen som har antagits kommer framförallt från Öresundsregionen men Think har även lyckats locka till bolag från England, Ryssland och Argentina.

Endast ett av teamen har kvinnliga grundare. 

"Det är alltid svårt, vi har gjort många olika grejer för att aktivera kvinnliga grundare, förra batchen var det 50/50 men nu har det nästan bara varit män som ansökt".

"Förhoppningsvis ser det bättre ut nästa gång, men det är svårt när ansökningarna inte kommer", säger Johannes Ivarsson.

Här är de sju bolagen som har antagits:

Dashle

En bokningssajt för hår- och skönhetsbehandlingar, där kunder matchas ihop med stylister genom ett fotobibliotek. Kunderna kan bläddra igenom bilder på stylisternas tidigare arbeten och boka en behandling utifrån det.

Atakama

Ett investeringsverktyg för både privata och institutionella investerare. Investeringsstrategierna skapas utifrån algoritmer som utvecklats av tjänsten öppna användargemenskap.

Brantu

En jämförelsesajt för mode som vill integrera alla onlinemodebutiker i syfte att leverera det bästa möjliga priset. Sidan möjliggör för användare att jämföra priser på en produkt, eller hitta produkter i en liknande stil men till ett lägre pris.

Bigheart

Appen låter användarna donera pengar till välgörenhet genom att reklam visas på mobilens låsningsskärm. Man betalar alltså med sin uppmärksamhet istället för kontanter. En månad med Bigheart är tillräckligt för 25 doser vaccin mot mässling och polio, enligt bolaget.

Workshop Butler

Ett verktyg för utbildningsbolag och workshop-handledare. Bolaget vill hjälpa kunderna att hantera sina evenemang och workshops genom att automatisera rutinarbete och integrera tjänsten direkt på användarens egen sajt.

Car Info

Grundades av personerna bakom Prisjakt. Bolaget vill vara en samlingsportal och databas för allt som är bilrelaterat. Tanken är att erbjuda all information en person kan tänkas vilja ha om en specifik bil eller ett varumärke.

Weadventure

En digital marknadsplats för turister att utforska och boka utomhusäventyr runt om i världen. Weadventure tjänst ska koppla samman turister direkt med lokala guider och äventyrare.

Läs fler artiklar
LÄS MER