Överbelastningsattack mot Bonniers underleverantör avvärjd

Bonnier Dagens nyheter
Överbelastningsattack mot Bonniers underleverantör avvärjd

Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Norge.

Erik Wisterberg

Reporter

Bonniertidningarna återigen utsatta för en ddos-attack.

UPPDATERING: Enligt uppgifter till Breakit har tekniker nu tagit hand om attacken.

Tidigare i år gick en rad mediesajter i Sverige ned, efter vad som beskrevs som en omfattande överbelastningsattack. Bland annat drabbades Bonniertidningarna Dagens Nyheter, Expressen och Dagens Industri. Även Aftonbladet, Sveriges största nyhetssajt låg nere.

Attacken ledde till kritik mot mediernas bristfälliga krisberedskap

”På nolltid kan Sveriges medborgare hamna i medieskugga, eller i alla fall blockeras från möjligheter att ta del av ett brett utbud av oberoende medier", skrev regeringens medieutredare Anette Novak på medieutredningens hemsida.

Nu är Bonniers tidningar återigen under attack, kan Breakit berätta. Det framgår av information som skickats ut till medarbetare på DN och DI under torsdagsförmiddagen.

Sajterna är i nuläget inte onåbara, men delar av DI och DN ska enligt Breakits uppgifter påverkas av ddos-attacken. Den ska vara riktad mot en av tidningarnas leverantörer, precis som vid den stora attacken i mars.

Breakit söker ansvariga på Dagens Nyheter och Dagens Industri.

"Ddos-attacker eller olika former av störningsförsök förekommer kontinuerligt, i olika omfattning. Men vi kan inte kommentera vad vi gör för att hantera dem", skriver Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på Dagens Nyheter i ett mejl till Breakit och tilägger:

"Så vitt jag vet har inte dn.se legat nere senaste tiden". 

Läs fler artiklar
LÄS MER