Happy socks-grundaren Viktor Tell investerar i Altered

Altered
Happy socks-grundaren Viktor Tell investerar i Altered

Altereds grundartrio Kaj Mickos, Johan Nihlén och Mikael Abbhagen. Foto: Jonas de Lange.

Jonas de Lange

Reporter

Entreprenören Viktor Tell går in i startupbolaget Altered. Nu ska de spara 98 procent av vattenförbrukningen från alla vanliga vattenkranar.

Årets upplaga av Sthlm Tech Fest har förlängts med en extra dag under namnet Solutions. Dagen handlar i sin helhet om att hitta lösningar på FN:s globala mål för hållbar utveckling. Ett av bolagen som är med och visar upp sig är vattenbolaget Altered, som har skapat en helt speciell strålsamlare till helt vanliga vattenkranar.

“Du skruvar bara på den istället för den vanliga strålsamlaren så sparar du 98 procent av vattnet i kranen och använder bara det du behöver”, säger Mikael Abbhagen, medgrundare och designchef på Altered.

Han har startat bolaget tillsammans med vd:n Johan Nihlén och uppfinnaren Kaj Mickos, som ligger bakom själva innovationen.

Bolaget har redan fått ut sin produkt på Mediamarkt och lanserade under Sthlm tech fest även en crowdfundingkampanj.

“Nu har kampanjen varit uppe i tio minuter. Vi har sex backers redan. Nej, sju är det nu”, säger Mikael Abbhage samtidigt som han uppdaterar sin dator.

“Det vi vill göra är att hitta till nya marknader som USA och Kalifornien. Där ser vi ett tydligt behov men även Sydeuropa och arabländer. Vattenbrist är ett globalt problem. Vi kommer inte att ha problem med att hitta kunder", fortsätter han.

Bolaget satsar på att få in 250.000 kronor på sin kampanj. Utöver gräsrotsfinansieringen har bolaget även fått in en privat investerare i bolaget. Det handlar om Viktor Tell, medgrundare och kreativ chef på strumpbolaget Happy socks.

“Det känns väldigt kul att komma in i något som faktiskt kan göra en skillnad i världen. Vattenproblemet i världen är helt galet och när jag fick höra hur mycket Altered kan spara tyckte jag det var imponerande. De har hittat en produkt som är bra för världen och som kan bli till ett riktigt bra bolag”, säger Viktor Tell.

De nya pengarna kommer bolaget att satsa framför allt på vidare produktutveckling.

“Det är att anpassa den till nya typer av kranar. Där kommer det krävas en del utvecklingsarbete. En fördel med produkten är att vattenflödet är så lågt att man kan lägga in filter och rena vatten. Det är också en grej vi tittar på”, säger Mikael Abbhage.

Läs fler artiklar
LÄS MER