Klarna-konkurrenten Nets vill gå till börsen - storsatsar digitalt

Breakit - Klarna-konkurrenten Nets vill gå till börsen - storsatsar digitalt

FOTO:TT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

För två år sedan köpte Nets upp svenska Dibs, som levererar betallösningar till e-handeln precis som Klarna. Nu ska betalbolaget expandera ännu mer - och förbereder en börsnotering.

Nets meddelar på torsdagsmorgonen att bolaget vill noteras på Nasdaq-börsen i Köpenhamn. I samband med det ska företaget göra en nyemission på 5,5 miljarder danska kronor - en rejäl krigskassa alltså.

Det Danmark-baserade Nets består dels av en traditionell betalverksamhet med kortterminaler och inlösen, bland annat. Men de senaste åren har företaget också vuxit inom e-handelsbetalningar - där Dibs var ett nyckelförvärv.

“Nets är nu en i hög grad kommersiell, kundfokuserad och innovativ ledare på den snabbväxande nordiska marknaden för digitala betalningar. Vi tror att dessa förändringar, i kombination med vår unika affärsmodell och de enastående insatserna från våra medarbetare, gör oss väl positionerade för långsiktig tillväxt och attraktiva för potentiella investerare”, säger Bo Nilsson, koncernchef för Nets, i ett pressmeddelande.

Nets huvudägare är riskkapitalbolaget Bain Capital. Nets-koncernen omsätter cirka 3,6 miljarder danska kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER