Milstolpe för Starbreeze - har börjat leverera sina VR-brillor

Starbreeze Acer IMAX
Milstolpe för Starbreeze - har börjat leverera sina VR-brillor

Ett exemplar av Star VR. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Svenska Starbreeze har tagit det första kommersiella steget ut på VR-marknaden. Nu har bolaget levererat de första exemplaren av Star VR till biobolaget Imax.

Förra året annonserade det svenska spelbolaget Starbreeze sitt nya VR-headset Star VR. Headsetet har efterhand visat sig vara ett av de mest högkvalitativa på marknaden, med bland annat högre upplösning och större synvinkel än konkurrenter som Oculus och HTC.

Oculus och HTC har dock ett rejält försprång på Starbreeze när det gäller att komma ut på marknaden. Båda tillverkarna släppte sina headset tidigiare i år och försäljningssiffrorna har estimerats till ungefär 100.000 vardera.

Eftersom Star VR spelar i en annan liga prestandamässigt har bolaget valt att vända sig bort från konsumenterna och istället sålt in sig till underhållningsindustrin. Starbreeze har även planerat egna VR-arkadhallar under namnet Starcade.

Under 2016 har bolaget tagit ett viktigt nytt steg i form av ett partnerskap med datorjätten Acer.

Acer har sedan tidigare tagit på sig att tillverka ett mindre antal headset under 2016 och få igång massproduktionen nästa år.

I ett pressmeddelande onsdag kväll meddelar Starbreeze och Acer att de första exemplaren redan är på väg ut till kunden Imax.

“Vi är otroligt stolta över att kunna visa upp de första exemplaren av Star VR, som har skapats genom vårt samarbete med Acer. Vi är äntligen vid en punkt där vi kan se bitar av vår vision falla på plats”, säger Bo Andersson Klint, vd och största ägare på Starbreeze, i pressmeddelandet.

När Imax får upp sitt första VR-center framgår inte av pressmeddelandet.

Läs fler artiklar
LÄS MER