Qapital tar in före detta dödsmetallare som analytiker

QapitalPå nytt jobb

Martin Hammar blir ny analytiker på Qapital. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Martin Hammar anställs nu som dataanalytiker på bankappen Qapital.

Det senaste året har Martin Hammar jobbat som frilansare inom analys. Dels på forskningsprojekt och dels hos några företag, bland annat på Qapital.

"Innan dess arbetade jag med beteendestatistik på Karolinska Institutet, där jag främst arbetade med psykologiska mätinstrument", berättar Martin Hammar.

Han berättar att anledningen till att han sökte sig till Qapital är att han är intresserad av kombinationen automatisering och beteendevetenskap.

“Allt mer av samhällsutvecklingen går åt det hållet, och Qapital ligger i framkant. Det är också en pro-social produkt som faktiskt hjälper användarna att ta kontroll över sina liv, vilket känns viktigt”, säger han.

I sin nya roll kommer Martin Hammar främst att arbeta med kvantitativ dataanalys och utveckling i R, ett programmeringsspråk för dataanalys.

Han berättar att han tycker om utmaningar och tycker att det ska bli spännande att få vara med i ett tillväxtföretag.

“Det är också ett privilegium att få arbeta med så kompetenta och trevliga medarbetare som här på Qapital. Eftersom människor i allmänhet spenderar en så stor del av sin tillvaro på jobbet är det extremt viktigt att trivas med det sociala där”, anser Martin Hammar.

Fakta Martin Hammar:

Ålder: 34 år.

Familj: “Föräldrar och syskon i Stockholmsområdet.”

Bor: Kungsholmen, Stockholm.

Intressen: “Gå på spelningar, läsa internationella tidningar och umgås med vänner.”

Favoritapp: “Qapital, såklart! Fast om det inte räknas får det väl bli Spotify.”

Varför är det din favoritapp?: “Min telefon säger att jag använder Spotify mest hela tiden, och jag tycker att man ska fatta beslut utifrån dataunderlag.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “En gång var jag dödsmetallare med jättelångt hår, men jag och en kompis som varit rökare hela livet gjorde en deal: Jag fick bestämma att han skulle sluta röka och han fick bestämma att jag skulle klippa mig.”

Läs mer