Uppgifter: Amazons Spotify-rival kommer redan om en månad

SpotifyAmazonApple Music

Amazon ger sig in i musikkriget. Här är vd Jeff Bezos. Foto: J. Scott Applewhite AP/TT

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Att e-handelsjätten Amazon har planer på att slå sig in på musikströmnings-arenan har varit känt en tid. Nu drar det ihop sig.

Amazon kommer redan inom en månad att teckna ett samarbetsavtal med ett av världens största skivbolag, för sin prenumerationsbaserade musikströmmningstjänst. Detta enligt två personer med god insyn i ärendet. Det skriver Financial Times.

Amazons tjänst kommer enligt uppgifter att kosta strax under 10 dollar i månaden, precis som Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal med flera. Bland konkurrenterna finns också Googles nya streamingtjänst och svenskgrundade Soundcloud.

Dessutom kommer Amazon troligen att släppa en billigare version för fem dollar per månad. Enligt uppgifterna kommer den billigare tjänsten endast att fungera i Amazons egen högtalarsystem Echo. Amazon vill inte själva uttala sig om hur många Echo-spelare de har sålt, men enligt en rapport från organisationen Consumer Intelligence Research Partners rör det sig om ungefär 3 miljoner enheter.

Om Amazons avtal blir verklighet kommer bolaget ut på en marknad som präglas av hård konkurrens. Det innebär förstås att kampen mot lönsamhet kan bli ännu svårare för svenska Spotify.

Läs mer