Whatsapp tar ett steg mot intäkter - öppnar tjänsten för företag

Breakit - Whatsapp tar ett steg mot intäkter - öppnar tjänsten för företag

Patrick Sison/Ap

Johanna Ekström

Reporter

Den Facebook-ägda meddelande-appen Whatsapp kommer låta företag skicka ut meddelanden till sina dryga miljarden användare.

Whatsapp ändrar sina användarvillkor för första gången sedan bolaget köptes upp av Facebook för 185 miljarder kronor 2014. 

Nu öppnar meddelandetjänsten, som har över en miljard användare, upp för företag att skicka ut meddelanden via appen, skriver Financial Times. Något som kan ses som ett sätt att försöka kapitalisera på sina många användare, något som bolaget hittills inte lyckats så bra med.  

Whatsapp kommer inte att tillåta banner-reklam i appen och uppger att meddelandena kommer fortsätta att vara krypterade.

De nya villkoren kopplar ihop Whatsapp och Facebook-appen på så sätt att Facebook kan använda de telefonnummer som är kopplade till Whatsapp och på så sätt rikta marknadsföringen.

“Även om vi koordinerar vår tjänst mer med Facebook kommande månader så kommer dina krypterade meddelanden att fortsätta vara privata. Ingen annan kommer kunna läsa dem. Inte Whatsapp, inte Facebook och inte någon annan heller”, säger en talesperson för bolaget enligt FT.

Läs fler artiklar
LÄS MER