Soundtrack your brand plockar säljansvarig från Izettle

Soundtrack your brandPå nytt jobb

Pontus Lindholm, ny key account manager på Soundtrack your brand. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Pontus Lindholm, med bakgrund som pedantisk budbilschaufför, blir ny key account manager på musikbolaget Soundtrack your brand.

Pontus Lindholm berättar för Breakit att han kom i kontakt med Soundtrack your brands vd, Ola Sars, när bolaget vara relativt nystartat. Sedan har han följt bolagets “framfart” och hans intresse för det växte sig allt starkare.

Jag har ett genuint musikintresse och ett förflutet inom försäljning. Jag insåg att jag vill representera det läger som hävdar att det finns en korrelation mellan vilken musik som spelas, och ett företags försäljningssiffror.”

Senast kommer Pontus Lindholm från fintechbolaget Izettle där han under två år jobbade med framför allt försäljning.
“Izettle verkar i en av få branscher där de etablerade aktörerna inte verkar bry sig om sina kunder men fortfarande tar bra betalt”, säger Pontus Lindholm och fortsätter:

“Izettle är i grund och botten en reaktion på de etablerade bankernas beteende och att få gå in i en affär och utmana dem har varit väldigt roligt. Det är någonting som jag ibland kommer att sakna”.

I sin nya roll kommer Pontus Lindholm primärt att jobba med utveckling av befintliga nyckelkunder.
“Jag tror dock att det är viktigt att hålla sinnet färskt och jag kommer nog inte att kunna hålla mig ifrån nya affärer. I synnerhet inte när jag kommer att jobba med en så pass intressant och skalbar produkt.”

Fakta Pontus Lindholm:

Ålder: 27 år.

Familj: “Sambon Helena.”

Bor: Södermalm, Stockholm.

Intressen: “Sedan barnsben har sport varit en stor del av mitt liv, och då i synnerhet hockey. Numera är jag bara åskådare vilket är något sorgligt, men så är det. Däremot ser jag till att åka så mycket skidor som möjligt för att på så sätt rida ut vintern.”

Favoritapp: “Utan någon som helst konkurrens - Car2Go.”

Varför är det din favoritapp?: “Att bo i stan och ha bil är idag omöjligt och jag är övertygad om att carsharing är framtiden för storstäderna. Car2Go är ett steg i rätt riktning och någonting som jag nyttjar på regelbunden basis.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag är en pedant bilist. Innan jag började studera så körde jag budbil i Stockholm city. Under de två åren så orsakade jag inte en enda repa på varken min egen, eller någon annans bil. Det är ingen parkering om vinkeln inte är rät, om du frågar mig ;-).”

Läs mer