Starbreeze vänder till vinst efter succé med Dead by daylight

Starbreeze
Starbreeze vänder till vinst efter succé med Dead by daylight

Jonas de Lange

Reporter

Den svenska spelstudion omsatte under andra kvartalet 102,6 miljoner kronor och gjorde ett rörelseresultat på 27,5 miljoner kronor.

Det har varit ett händelserikt andra kvartal för spelstudion Starbreeze. Efter att man tidigare i år fick in koreanska Smilegate som storägare har bolaget även startat ett samarbete med datorjätten Acer kring sin VR-satsning.

Under året har Starbreeze fått kapitalinjektioner på över 400 miljoner kronor. De stora investeringarna – bland annat inom VR – gjorde att bolaget under första kvartalet redovisade en förlust på 14 miljoner kronor efter skatt.

Nu har det igen vänt för bolaget efter studion släppt spelet Dead by daylight. Det nya spelet stod för över en tredjedel av omsättningen och resten kom från bolagets gamla kassako Payday 2.

Totalt omsatte bolaget 102,6 miljoner kronor och gjorde ett rörelseresultat på 27,5 miljoner kronor. Det är en ökning på 43 respektive 150 procent från samma period året innan.

Värt att märka sig är också att statsningen på VR expanderas på flera håll för Starbreeze. Bolaget har etablerat ett samarbete med storägaren Smilegate, utöver samarbetet med Acer.

Samtidigt har bolaget även börjat samarbeta med biobolaget Imax. Planen är att under 2016 etablera sex VR-center under Imax varumärke. Starbreeze ska då stå för hårdvaran.

Läs fler artiklar
LÄS MER