Viggo Cavling: Därför laddar jag ner minst en app varje vecka

Breakit - Viggo Cavling: Därför laddar jag ner minst en app varje vecka

Viggo Cavling

Krönikör

Hur gör man för att hålla sig fräsch och uppdaterad? Här är fem goda råd.

Denna vecka börjar hösten på allvar. På mitt kontor på startuphubben Epicenter är det plötsligt fullt med folk och det har börjat ringa i telefonen igen.

Såsom handelsresande i det talade, skrivna och digital ordet har jag förstås ingen betald semester så sommaren har gått åt med bokskrivande och tjänsteresor till Mallorca och diverse badhotell i södra Sverige (gillar speciellt det i Ystad.)

Personligen är jag övertygad om att längre ledighet bara är av ondo om du vill förändra världen och bli en framgångsrik entreprenör.

Men det finns en sak som ännu farligare: nostalgi. Den lägsta formen av konversation börjar alltid med meningen: minns du när vi… Alltså, den meningen får blodet i mina ådror att rysa. Jag hatar nostalgi. Det finns bara en sak som är säker. Det var INTE bättre förr.

Följaktligen är väldigt upprörd över SVT:s första stora nöjessatning i höst: Årets retro. Ursäkta – varför ska mina public service-pengar användas till detta? Jag har självfallet inte sett programmet, men har inte kunnat undvika att se vem som är programledare. En gråhårig gubbe som var het på 90-talet och en ung, smart, snygg tjej. Finns det en mossigare kombo?

Årets retro är det samma som årets bakåtsträvare.

Via hemsidan har jag förstått att ett ämne i programmet är tv-serien: “Sex in the City”. Jag skulle inte bli förvånad om det är Donald Trumps favoritserie, men resten av mänskligheten har faktiskt gått vidare. Hoppas jag. 

Här är mina fem bästa råd om du vill undvika att vara en bakåtsträvare och förbli fräsch hösten 2016.

1. Lyssna bara på ny musik.

2. Handla all mat, utom möjligen delikatesser, på nätet.

3. Titta aldrig mer på linjär-tv.

4. Besök aldrig mer Mall of Scandinavia eller liknade köplador.

5. Ladda ner en ny app i veckan. Denna vecka blev det förstås Heetch.

Läs fler artiklar
LÄS MER