Så går det för hajpade Simris Alg - bränner 4 miljoner i kvartalet

Simris alg
Så går det för hajpade Simris Alg - bränner 4 miljoner i kvartalet

Fredrika Gullfot, vd och grundare av Simris Alg. Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Simris Alg fortsätter göra av med pengar. Nu stärker bolaget upp ledningsgruppen med en ny operativ chef.

I april i år noterades algbolaget Simris Alg på handelsplatsen First North, efter att ha stängt en kapitalrunda på 50 miljoner kronor. Sedan dess har bolagsvärdet ökat med över 46 procent.

Simris Alg har specialiserat sig på att sälja algbaserade kosttillskott med Omega 3. Idén är att göra kosttillskotten mer miljövänliga genom att odla alger på land istället för att använda sig av fiskleverolja.

Men bolaget är fortfarande väldigt tydligt en startup. Simris algs färska kvartalsrapport visar tydligt att omsättningen fortfarande uteblir. Det handlar bara om knappt 150.000 kronor för perioden april till juni månad. Samtidigt gjorde bolaget en rörelseförlust på över 4 miljoner kronor.

Det negativa rörelseresultatet beror till stor del på investeringar i att bygga ut bolagets algfarm. SImris alg siktar mot att bli kassaflödespositivt sista kvartalet 2017.

Fredrika Gullfot, vd och grundare av Simris alg, skriver dock att allt går enligt plan. I maj landade bolaget ett avtal med Lloyds apotek som ska börja sälja bolagets kosttillskott.

“Sammanfattningsvis har rapportperioden präglats av fortsatt arbete enligt plan, vilket innebär att allt nu är riggat inför försäljningsstarten senare i år”, skriver hon.

Bolaget har även påbörjat arbetet med att expandera försäljningen till Sydkorea.

I ett separat pressmeddelande skriver bolaget att man nu även stärker upp ledningsgruppen med en ny operativ chef. Ny i ledningsgruppen blir Cecilia Jenert, som redan sedan tidigare har haft en mindre roll i bolaget. Hon har erfarenhet från storbolag som ABB och Alfa Laval.

Här kan du läsa mer om Fredrika Gullfots resa.

Läs fler artiklar
LÄS MER