Shoppingappen Reve ska få fart på affären – värvar ny chef

RevePå nytt jobb

Anders Elfving, ny kommersiell chef på Reve. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Anders Elfving kliver in i rollen som ny kommersiell chef på startupen Reve som ligger bakom en app för livsstilsshopping.

Reve fick i slutet av maj ett kapitaltillskott på 5 miljoner kronor från Optimizer Invest, Almi Invest och Wellstreet.

Nu ska man, tack vare kapitaltillskottet, växla upp intäkterna för bolaget och har därför värvat Anders Elfving som kommersiell chef.

Anders Elfving kommer senast från Londonbaserade VistaJet, ett slags Uber för privata jetplan. Där har Anders Elfving under de senaste tre åren haft flera ledande befattningar. Innan det har han arbetat med försäljning på bolag som Spotify och Filippa K.

På Reve blir hans huvudsakliga ansvar att främja partnerskapet med marknadsledande varumärken och handlare, och se till att bolaget realiserar sin intäktsskapande strategi.

“Anders Elfving är en talangfull och energisk ledare med gedigen branschkunskap vilket ger oss möjligheten att växa ännu snabbare. Vi har ambitiösa mål framåt och med Anders ombord kommer vi att accelerera verksamheten ytterligare”, säger Josep Nolla, grundare och vd på Reve.

“Jag ser fram emot att bygga vidare på bolagets framgångar och arbeta tillsammans med våra varumärken och butiker för att fortsätta växa vår kundbas”, säger Anders Elfving som tillträder sin nya position den 1:a september.

Om Reve:

Reve är en app där man kan upptäcka, dela och shoppa livsstilsprodukter sömlöst över flera kanaler. Appen indexerar, kategoriserar och strukturerar miljontals produkter från över 150 varumärken och e-handelsbutiker som exempelvis Junkyard, Cubus, Gina Tricot, Nelly, River Island och Zalando.

Baserat på användarens intressen och preferenser, kan Reve göra personliga rekommendationer på produkter och stilar. Appen stöder nästan alla e-handelsplattformar och erbjuder ett sökverktyg bland drygt två miljoner livsstilsprodukter.

Företaget är grundat av Josep Nolla som tidigare har jobbat på Google och i Kinneviksfären. 

Läs mer