Tung bilhandlare går in i svensk digital försäkrings-startup

Greater than Holmgren group
Tung bilhandlare går in i svensk digital försäkrings-startup

Liselott Johansson, vd för Greater Than samt Benny Holmgren, vd och huvudägare i Holmgren Group.

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Svenskt noterat techbolag stärker kassan.

Det är Greater than som får in 10 miljoner kronor i form av ett konvertibelt lån från en av Sveriges största bilhandlare, Holmgren group. Greater than har tagit fram en teknik som kartlägger bilförarens körbeteende. Resultaten ska användas av försäkringsbolagen för att personifiera försäkringspremien. Den som kör säkert och miljövänligt kan via tekniken få en lägre premie.

”Vi går in som investerare på grund av att Greater than har en väldigt spännande försäkringslösning och vi ser att tekniken som Greater than använder kan komma att bli ett värdefullt verktyg för vårt dotterbolag att arbeta med”, säger Benny Holmgren, vd och huvudägare i Holmgren Group.

Det konvertibla lånet på 10 miljoner kronor löper till och med 31 december 2016 med en årlig ränta om tre procent och en konverteringskurs på 15,46 kronor. Greater than handlas vid lunchtid till 17,40 kronor på Aktietorget där bolaget är noterat.

”Holmgren Group kommer att bli en betydelsefull partner för oss och deras fokus på bilhandeln kommer att betyda mycket för vår framtida försäljning, säger Liselott Johansson, vd för Greater Than AB och fortsätter:

”Att Holmgren Group visar sitt intresse genom ett konvertibelt lån betyder att vi kan satsa ännu hårdare på den här typen av distributionskanal”, säger Liselott Johansson.

Holmgren group är en av Sveriges största bilhandlare med försäljning på 16 orter runt om i landet.

Läs fler artiklar
LÄS MER