Spotify jobbar med ny app för Googles klocka

Spotify jobbar med ny app för Googles klocka

FOTO: Lars Pehrson/TT

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Spotify utvecklar app för klockan Android Wear och ser även stor potential i Android Auto - det framkommer i en intervju med musiktjänstens Tysklands-chef.

Stefan Zilch, på Spotify Tyskland intervjuas i samband med konferensen Appsworld 2015 i Berlin av sajten AndroidPit. Han berättar där att musiktjänsten håller på att ta fram en betaversion av en app för jätten Googles klocka Android Wear. Stefan Zilch säger att man fortfarande exprimenterar med de olika möjligheterna på den nya plattformen. Någon tidpunkt när appen ska vara färdig för lansering uppgers inte i intervjun. 

I intervjun framkommer även att Spotify har samma konverteringsgrad från gratisversionen till betalversionen på Android som på andra plattformar. 

Zilch ser också att en utveckling av Android Auto kommer att innebära stora fördelar för företaget.

"Android Auto kommer att hjälpa oss att skala upp räckvidden i bilar eftersom det kommer att ta bort en del av det arbete vi har nu med att optimera tjänsten för varenda bilmärke och för deras system. Det är därför Android Auto är väldigt viktigt för oss", sade Stefan Zilch.

Det finns idag inget gemensamt system där Spotify kan integreras. Vill en biltillverkare att deras bilmodell ska ha Spotify skräddarsys programvaran till just den modellen. Med Android Auto skulle Spotify ha en enklare väg in i bilen, en plats som idag är den där tjänsten används näst mest.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER