Springworks värvar från Spotify: "Fascinerande möjligheter"

SpringworksPå nytt jobb

Mattias Larsson, ny agil coach på Springworks. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Internet of things-företaget Springworks plockar in Mattias Larsson som ny agil coach med motiveringen "den bästa scrum mastern vi någonsin jobbat med”.

Springworks vill göra bilar smartare med hjälp av en plattform för tjänster till uppkopplade bilar.

Bolaget fick upp ögonen för Mattias Larsson och sökte upp honom för ett möte. Mattias Larsson berättar att han då direkt kände en fascination och nyfikenhet för möjligheterna och utmaningarna på Springworks. Springworks å sin sida vill ge honom jobbet med motveringen att Mattias Larsson var "den bästa scrum mastern vi någonsin jobbat med" (scrum är en speciell metodik för systemutveckling).

Därför valde han att sluta på Spotify där han jobbat i fyra och ett halvt år som agil coach.

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Jobba med vår produktorganisation och våra utvecklingsteam för att vidareutveckla hur vi så effektivt som möjligt ska utveckla vår produkt.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Att lära känna alla nya människor och möjligheten att få inflytande över så stor del av företaget. Vi är ett produktbolag och agil utveckling är centralt i det. Att vi dessutom är relativt få bidrar till väldigt goda förutsättningar för att snabbt kunna förbättra hur vi arbetar.”

Fakta Mattias Larsson:

Ålder: 36 år.

Familj: “Två barn, fem och åtta år gamla.”

Bor: Älvsjö, Stockholm.

Intressen: “Musik, teknik, hälsa och idrott.”

Favoritapp: Spotify.

Varför är det din favoritapp?: “Det är den app jag använder mest av alla eftersom musik är otroligt centralt i mitt liv.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Hade jag fått leva om mitt liv hade jag försökt lära mig att koda. Jag vet att det inte är försent att lära mig det, men jag skulle vilja ha gjort det tidigare så att jag kunde koda nu.”

Läs mer