Succé för Resolution Games – nya spelet har 700.000 nedladdningar

Resolution Games
Succé för Resolution Games – nya spelet har 700.000 nedladdningar

Jonas de Lange

Reporter

Candy Crush-gurun Tommy Palms spelstudio Resolution games visar upp starka siffror. Bara fiskespelet Bait har nu nått 700.000 nedladdningar.

Vi har tidigare rapporterat om det hajpade VR-spelbolaget Resolution games. Bolaget väntas åstadkomma stora saker inom det helt nya segmentet – dels på grund av grundaren Tommy Palm, som var en av hjärnorna bakom mobilversionen av Candy Crush och dels för att bolaget har fått in över 50 miljoner kronor i riskkapital.

Investeraren då var ingen mindre än Google ventures.

Googles moderbolag Alphabet satsar själv stenhårt på virtuell verklighet och håller redan på med sitt VR-headset nummer två Daydream, efter lågprisvarianten Cardboard.

I början av augusti filosoferade undertecknade dock om att det kommer dröja innan vi får se en riktig Blockbuster inom VR.

Men nu verkar svenska Resolution games ha tagit ett första steg. Bara fem månader efter att fiskespelet Bait släpptes har det nu laddats ned över 700.000 gånger.

Det är i sammanhanget ett mycket bra resultat med tanke på att det i dagsläget sannolikt inte finns mycket mer än 1 miljon Gear VR i omlopp.

Enligt Tommy Palm själv är Bait sannolikt det hittills mest nedladdade spelet för VR.

“Det har gått otroligt bra, särskilt med tanke på att det här är första året för VR. Det har gått betydligt bättre än vad vi hoppats på”, säger han.

Att spelet har blivit så populärt förklarar han med flera faktorer. Bland annat att spelet är gratis att ladda ned och att upplevelsen är tillräckligt lugn för att inte göra spelaren åksjuk.

“Sedan ska man också vara uppriktig och säga att det fortfarande inte finns så många bra spel att konkurrera mot. Vi har dessutom satsat på att göra spel som fungerar för en lite bredare publik. Vi vill gärna gör spel som man – om man har ett Gear VR hemma – kan ta fram för att visa andra hur VR funkar”, säger Tommy Palm.

Tjänar ni några pengar då?

“Man kan köpa olika saker inne i spelet men vi fokuserar inte så mycket på det än. Vi vill bli världsledande inom VR så nu jobbar vi med att bygga upp kunskap om hur man utvecklar bra spel for plattformen”, säger Tommy Palm och tillägger:

“Samtidigt visar nedladdningssiffrorna på 700.000 att det redan nu finns möjlighet att tjäna pengar.”

Läs fler artiklar
LÄS MER