Malmö Startups växlar upp - duo ska sätta Skåne på startupkartan

På nytt jobbMalmö startups

Lovisa Nicklasson och Jeremie Poirier, nya ledare för Malmö Startups. Foto: Johan Nordström

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Idag meddelar Malmö Startups att de rekryterat två lokala startuptalanger för att leda organisationen - Lovisa Nicklasson och Jeremie Poirier.

Malmö Startups är en inkörsport till södra Sveriges startup community för alla som vill delta i ekosystemet, från studenter till riskkapitalister.

Nu rekryterar organisationen Lovisa Nicklasson och Jeremie Poirier. De två kommer att arbeta med att öka innovation- och tillväxttakt för södra Sveriges startupscen, och de kommer att rapportera direkt till organisationens styrelse som består av Hampus Jakobsson, Sofia Franzén och Joel Larsson.

”Lovisa och Jeremie är två erfarna community-byggare med ett stort nätverk i det regionala ekosystemet”, säger Hampus Jakobsson, ängelinvesterare och en av initiativtagarna till Malmö Startups, i en kommentar.

Lovisa Nicklasson har tidigare arbetat på VentureLab vid Lunds universitet. Där har hon varit ansvarig för att arrangera events och mötesplatser för att inspirera studenter att förverkliga idéer och bli entreprenörer. Hon har också varit projektledare för “Tro på dina idéer”, en inspirationshelg med syfte att intressera kvinnliga studenter i Lund att starta eget. Hon har även utvecklat konceptet och spridit budskapet om initiativ för ökad jämställdhet bland entreprenörer till både Helsingborg och Almedalen 2016.

Jeremie Poirier är medgrundare till Think Accelerate, ett acceleratorprogram för startups i Helsingborg och till Helsingborgs lokala startup-community GrowHbg. Han har också tidigare arbetat för två internationella startups inom teknologi och förnybar energi. Han kommer att fortsätta att vara aktiv som mentor på Think Accelerate.

”Att driva Malmö Startups är en möjlighet för oss att utveckla ett bredare ekosystem för startups och att göra en så stor inverkan på regionen som möjligt” säger Lovisa Nicklasson.

”Framtiden för startupföretag i södra Sverige är ljus och vi är mycket glada över att få vara en del av att bygga denna framtid”.

Läs mer