Huffington lämnar sitt livsverk - för att satsa på hälsostartup

AOL Huffington Post
Huffington lämnar sitt livsverk - för att satsa på hälsostartup

Arianna Huffington, grundare av Huffington Post. Foto: Charles Sykes/AP

Johanna Ekström

Reporter

Arianna Huffington slutar som chefredaktör på Huffington Post - för att jobba med startup som ska få folk att stressa ner och bli mindre utbrända.

Nyligen berättade Yahoos vd Marissa Mayer i en intervju att det absolut går att jobba 130 timmar i veckan, samt att hon kunde avgöra vilka startups som skulle lyckas bara genom att se vilka som var på jobbet på lördagar.

En framgångsrik person som har tagit en annan position är mediemogulen Arianna Huffington, som byggt upp sajten Huffington Post globalt.

Hon har skrivit böcker om hur framgång måste omvärderas och att det behövs en sömnrevolution, enligt devisen att utvilade människor blir glada och produktiva.

Under torsdagen meddelade Huffington att hon lämnar rollen som chefredaktör på Huffington Post för att kunna satsa helhjärtat på sin startup Thrive Global. Exakta detaljer har Huffington inte avslöjat, men det handlar om en plattform för hälsa och välmående som ska rikta sig till både företag och konsumenter. 

På Facebook har Arianna Huffington kommenterat sitt avhopp i ett uttalande som också gått ut till alla anställda på bolaget. Hon skriver att hennes liv de senaste 11 åren kretsat kring  Huffington Post och att hon trodde att det skulle bli hennes sista jobb.

“När vi bara var fem personer som drev sajten från min lägenhet i LA hade jag aldrig kunnat föreställa mig att HuffPost skulle växa till en av de mest besökta nyhetssajterna i världen. Med editioner i 16 olika länder”, skriver hon.

Sajten grundade hon 2005 och 2011 köptes den upp av internetjätten AOL. Under åren har bolaget kritiserats för att inte betala skribenterna något - utan istället hänvisa till att de får stor exponering.

Värt att notera är också att Huffington Post, trots över hundra miljoner unika besökare dagligen, fortfarandegår med förlust, skriver Wall Street Journal

I juni blev planerna på Thrive Global kända. Då meddelade hon att hon skulle driva Thrive som ett sidoprojekt. Men nu skriver hon att det visat sig bli omöjligt.

“En av principerna i Thrive är att känna av när det är dags för förändring, och där är jag nu”.

Läs fler artiklar
LÄS MER