Blodtestbolaget Werlabs får in 32 miljoner – techkändisar investerar

Werlabs

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Svenska Werlabs har stängt en finansieringsrunda på 32 miljoner kronor.

Det svenska blodtestbolaget Werlabs affärsidé går ut på att låta kunder beställa sina hälsokontroller och blodanalyser på nätet. Själva blodprovet tas på ett lokalt provtagningsställe, i samarbete med exempelvis Karolinskas Universitetslaboratorium. Du får därefter tillbaka svaren med läkarkommentarer digitalt, och om det skulle vara något allvarligt blir du uppringd. 

Företaget liknar Blodkollen som vi har skrivit om tidigare.  

Att Werlabs varit på väg att ta in kapital har stått klart en längre tid. När Breakit pratade med grundaren Will Stoddart i juli bekräftade han att en runda skulle stängas i augusti och att de skulle ha en hel del ”spännande namn” bland investerarna.

Nu är rundan stängd – och visst är namnen spännande. Till sajten Di Digital berättar Will Stoddart nu att Avito-miljardärerna Jonas Nordlander och Filip Engelbert, Spotify-profilerna Alex Norström och Gustav Söderström, Uber-investeraren Khaled Helioui samt Sofia Levander, förlovad med Spotify-grundaren Daniel Ek, finns med bland investerarna. Även de tidigare investerarna på riskkapitalbolaget 3T Invest, Oscar Sahlén och Filip Gruffman finns med i rundan.

Leder rundan gör danska riskkapitalbolaget Sunstone Capital.

Totalt tar bolaget in 32 miljoner kronor.

”Vi kom i kontakt med Spotify-killarna genom Daniel Ek. Och vi träffade Khaled Helioui i samband med att vi vann en pitchtävling på konferensen Brilliant Minds under sommaren”, säger Will Stoddart till sajten.

Pengarna ska nu användas till att expandera utanför Sverige.

Werlabs grundades i Stockholm 2013 av Rickard Lagerqvist. Förra året omsatte bolaget 5,5 miljoner och under 2016 räknar Werlabs med att öka omsättningen med runt 450 procent, till närmare 30 miljoner kronor.

Läs mer