Monterro gör storinvestering - går in i säkerhetsbolaget Outpost24

Outpost24 Monterro
Monterro gör storinvestering - går in i säkerhetsbolaget Outpost24

Till höger Peter Larsson, medgrundare av Monterro. Foto: Press/Flickr/BlueCoatPhotos

Viviana Canoilas

Reporter

Det svenska techbolaget Outpost24 har tagit fram en lösning för att stoppa intrång på nätet. Nu kommer IT-veteranerna Monterro in som storägare.

Riskkapitalbolaget Monterro är lite av en doldis på den svenska techscenen.

Den klarast lysande stjärnan i portföljen är säljsstödsbolaget Lundalogik där omsättningen ökat med nästan 50 procent sedan förvärvet för två år sedan, till cirka 145 miljoner kronor i fjol.

Nu står det klart att riskkapitalbolaget kan lägga till ytterligare ett mjukvarubolag i sin investerarportfölj. Bolaget har gjort klart med en investering i it-säkerhetsbolaget Outpost24.

Handlingar från Bolagsverket som Breakit har tagit del av visar att det rör sig om en investering på minst 25 miljoner kronor. Enligt Monterro är dock investeringen betydligt större än så - och gör riskkapitalfirman till huvudägare i Outpost24.

Outpost24, som jobbar med att förhindra dataintrång och it-sabotage, har sitt säte i Karlskrona. Under fjolåret omsatte Karlskronabolaget 100 miljoner och gjorde ett resultat på 10 miljoner kronor.

"Är det någonting som vi har uppmärksammat är det att sabotage och intrång på internet ökar kontinuerligt. Vi ser en marknad med stark tillväxt framöver för lösningar som skyddar mot denna typ av attacker", säger Peter Larsson, som är en av medgrundarna av Monterro.

Tillsammans med it-veteranerna Lars Sveder, och Thomas Bill drog han för tre år sedan i gång Monterro, där även finansmännen Carl Rosvall och Martin Bjäringer finns med som grundare.

I dag gör Monterro investeringar på mellan 20 miljoner och 150 miljoner kronor.

"Vi har för avsikt att investera i sex, sju bolag under en treårsperiod med den andra fonden. Vilka bolag det blir har vi inte bestämt än", säger Peter Larsson.

I samband med investeringen tillträder Martin Henricson som ny koncerncef och vd i Outpost24 och ersätter Carsten Bang Jensen, som är en av bolagets medgrundare.

Läs fler artiklar
LÄS MER