Tillbaka från semestern? Vi ger dig technyheterna du missat

Breakit - Tillbaka från semestern? Vi ger dig technyheterna du missat

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Trots semestertider har det haglat in tunga nyheter om svenska startups under sommaren. Här är det viktigaste för dig som behöver läsa i kapp.

Har du unnat dig att stänga av mobilen i sommar? Då är den här texten något för dig - en snabbgenomgång av sommarens största affärsnyheter på den svenska techscenen.

Kamerabolaget Narrative har slut på pengar
I början av juli meddelade Linköpingsbolaget att det har ansökt om företagsrekonstruktion. Nu försöker bolaget ta in mer kapital för att hålla sig vid liv.

Konkurrensverket stoppar bud på Hemnet
Mediejätten Schibsted ger upp försöket att förvärva landets största bostadssajt. Flera andra intressenter vill nu lägga bud, men det är oklart om det blir någon affär eftersom mäklarna som äger Hemnet kan vilja behålla sin aktier.

Massavhopp från Spotifys hyllade HR-team

I mitten av juli kunde vi avslöja personalflykten från techbolagets HR-avdelning - på grund av utbrett missnöje med ledningen.

Universal Avenue tar in 86 miljoner från fondjätte
Den svenska appen som vill göra alla till säljare fick i juli in en ny runda riskkapital - pengar som ska användas till expansion i USA.

Lifesum ökar omsättningen med 70 procent
Samtidigt tar den svenska hälsoappen in 84 miljoner kronor i färskt kapital. Bolaget ska nu ragga partnerskap inom bland annat DNA-analys.

Jätteförlust i appsuccén Truecaller
Det svenska techbolaget bakom världens största telefonbok förlorade hela 182,5 miljoner kronor förra året - med nästan ingen omsättning.

Zennström investerar i Automile
Den svenska entreprenören Jens Nylanders startup Automile, som mäter hur företag använder sin fordonsflotta, har fått in en rad nya framstående ägare.

Svenskgrundade ljudtjänsten Soundcloud till salu
Grundarna uppges vara intresserade av att sälja bolaget. Tänkbara köpare är Spotify och Twitter.

Bonnier fick en kvarts miljard för Toca Boca
Det avslöjades häromveckan när börsnoterade Spin Master, som köpte barnappsbolaget från Bonnier, lämnade in sin kvartalsrapport. Summan på 263 miljoner kronor är betydligt lägre än den köpeskilling som tidigare har rapporterats om.

Läs fler artiklar
LÄS MER