Henrik Rosvalls Dreams vill göra det roligare att spara pengar

Henrik Rosvalls Dreams vill göra det roligare att spara pengar

Henrik Rosvall, grundare och vd på Dreams. Foto: Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Sparappen är bara första steget för Dreams, berättar grundaren Henrik Rosvall i intervjuserien digitala tänkare.

I poddserien "Digitala Tänkare" har vi denna gången intervjuat Henrik Rosvall, grundare och vd på fintechbolaget Dreams.

Bolaget har som ambition att göra personligt sparande roligare. Henrik Rosvall säger dock att bolaget inte vill vara som de gamla bankerna.

“Vi ville komma så långt från dem som möjligt. Vi är inte en bank, utan vi tar fram banktjänster som ska fylla samma behov som banken gör men på ett nytt sätt” sade Henrik Rosvall under utfrågningen med Breakit.

Henrik Rosvall berättade även att bolagets långsiktiga ambition är att sköta hela relationen med privata bankkunder – inte bara sparandet.

“Vi är i full gång med att ta fram ett lönekonto med tillhörande kort. Sedan tittar vi även på att starta egna fonder för sparande. Målet är att man ska slippa sin gamla, trötta bank. Man ska få ha en rolig bank istället”, sade han från scenen.

Breakits Olle Aronsson verkade lite skeptiskt till att Dreams skulle nöja sig med att göra en rolig app.

Om ni får alla privatsparare i Sverige att använda er app, vad hindrar er då från att avsluta alla samarbeten med banker och ta över hela värdekjedjan?

“Jag tror att värdekedjan är på väg att styckas upp nu. Bankerna måste välja vad de vill vara bäst på. Vi vill satsa på användarupplevelsen. Helt ärligt så känns det inte superlockande att sköta allt med EU-regler och riskhantering”, sade Henrik Rosvall.

Hör hela intervjun med Henrik Rosvall här.

Läs fler artiklar
LÄS MER