Fintechbolaget Trustly inleder samarbete med Nordnet

Fintechbolaget Trustly inleder samarbete med Nordnet

Nordnets Sverige-chef Eva Trouin Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Nu ska det svenska fintechbolaget Trustly hjälpa Nordnet att locka till sig kunder.

Trustly har en tjänst som används för att betala direkt via bankkontot på e-handelssajter, i stället för att handla på faktura eller med kort. Bolaget, som grundades 2008, finns sedan tidigare i åtta länder och hanterar bankbetalningar åt bland annat fyndsajten Fyndiq och begagnatsajten Blocket.

Förra året i november expanderade fintechbolaget ytterligare när bolaget gick in i 21 europeiska länder, däribland Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Österrike och Frankrike.

Nu har Trustly ingått ett avtal med nätmäklaren Nordnet, som har 532.000 kunder i Norden. Trustly ska bland annat göra det lättare för nya kunder att registrera sig på sajten.

“Vi är oerhört glada över vårt nya samarbete med Nordnet, en pionjär inom finansiella tjänster som sätter kundens behov främst,” säger Carl Wilsson, vd för Trustly i ett uttalande. 

Till en början ska tjänsten lanseras i Sverige, där den kommer att finnas tillgänglig för nya kunder som registrerar ett Nordnet-konto.

"Det är för att öka kundnöjdheten som vi har valt att använda Trustlys FinTech-lösning. Tack vare vårt samarbete kan våra kunder börja använda vår marknadsledande invetserings- och sparplattform inom loppet av några sekunder", säger Eva Trouin, Sverige-chef för Nordnet.

I fjol omsatte Trustly 187 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 61 miljoner kronor. Det kan jämföras med 2014 då bolaget omsatte 101 mijoner kronor med ett rörelseresultat på 33 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER