Vilken techstjärna hade du velat se på bioduken? Tävla här!

Breakit - Vilken techstjärna hade du velat se på bioduken? Tävla här!

Bild: Press / Twitter: Justin Lin

Viviana Canoilas

Reporter

Just nu visas Star Trek Beyond på bioduken – där Amazongrundaren Jeff Bezos oväntat har snott åt sig en roll. Nu vill vi veta vilka fler techstjärnor som borde bli skådespelare – bästa pitcharna belönas med biobiljetter till nya Star Trek-filmen.

I samband med firandet av 50-årsdagen av den hyllade science fiction-serien Star Trek har filmen Star Trek Beyond nu äntligen nått de svenska biograferna. Filmen, som är den 13:e långfilmen inom samma franchise, är en uppföljare till Star Trek Into Darkness från 2013.

Ett kul fenomen, ur vårt startup-perspektiv, är att flera techprofiler under den senaste veckan har uttryck sin stora uppskattning för serien. Speciellt uppmärksammat blev det när Amazongrundaren Jeff Bezos, som enligt Forbes är god för 64.6 miljarder dollar, avslöjade att han tagit en roll som rymdvarelse i filmen.

Amazonmiljardären la själv upp ett filmklipp på Twitter under tiden han väntade på sin scen. “Skål”, sa han efter en klunk vatten.

Det tyckte vi var lite kul, vilket födde en tanke hos oss: Vilka fler techprofiler, entreprenörer eller stjärninvesterare borde ta en roll på den vita duken? Antingen i form av en biografi, en helt påhittad fiktiv story eller en uppföljare till någon klassiker.

Vem hade du velat se, i vad och varför? De fem tips som vi gillar bäst kommer att belönas med två biobiljetter var till filmen.

Så här tävlar du: 

1. Gilla vår Facebook-sida (klicka här)
2. Gilla tävlingsinlägget på Facebook (klicka här)
3. Skriv en kommentar med vilken techprofil du vill se i vilken film (det kan vara biografi, en existerande film eller något helt påhittat) på Facebook-inlägget och tagga en vän du vill gå med på filmen. 

4. Roligast idéer vinner!

Läs fler artiklar
LÄS MER