Här är de galna siffrorna som fick Facebooks aktie att rusa i natt

Här är de galna siffrorna som fick Facebooks aktie att rusa i natt

Foto: TT/Eric Risberg

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Mark Zuckerbergs sociala nätverk fortsätter att växa – på alla fronter.

1,71 miljarder användare varje månad.

Den siffran kunde giganten Facebook stoltsera med när det börsnoterade bolaget på onsdagskvällen släppte sin senaste kvartalsrapport. Det motsvarar en tillväxttakt på 3,77 procent och 60 miljoner nya användare under kvartalet.

Facebook kunde dessutom stoltsera med att plattformen nu har 1 miljard dagliga mobilanvändare.

Precis som tidigare kvartal är Facebook ett väldigt välmående bolag. Under kvartalet landade omsättningen på 6,44 miljarder dollar, med ett resultat per aktie på 0,97 dollar.

Förväntat var en omsättning på 6,02 miljarder dollar och ett resultat per aktie på 0,82.

Det starka kvartalet, vilket innebär en omsättningsökning med 59 procent jämfört med motsvarande tidpunkt förra året, fick genast Facebook-aktien att rusa i börsens efterhandel. Enligt Techcrunch handlades aktien för rekordhöga 132,60 dollar, vilket kan jämföras med noteringspriset på 38 dollar för fyra år sedan.

Intäkterna kommer i dagsläget bland annat från Facebooks skräddarsydda annonsfunktioner.

En annan intressant detalj i rapporten är Facebooks sökfunktion numera används till 2 miljarder sökningar – varje dag. Det kan jämföras med siffran 1,5 miljarder för ett år sedan.

Att allt fler väljer att söka på specifika ämnen, exempelvis hashtags, skulle kunna innebära ett potentiellt hot mot mikrobloggen Twitter, som på många sätt har positionerat sig som en plattform där aktualiteter debatteras. 

Facebooks meddelandetjänst Messanger har numera också över en miljard användare.

Läs fler artiklar
LÄS MER