Efter motgångarna - glädjebesked för lånetjänsten Toborrow

Breakit - Efter motgångarna - glädjebesked för lånetjänsten Toborrow

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Lånetjänsten Toborrow kan andas ut – åtminstone tillfälligt.

Enkelt uttryckt fungerar Toborrow som så att företag kan söka pengar från privatpersoner, som tillsammans lånar ut små summor till olika företag.

Men än så länge har peer to peer-lånebolaget inte lyft ekonomiskt och vi har tidigare kunnat rapportera om den första konkursen på plattformen och avsaknaden av tillstånd - något som knappast gjort Toborrows resa enklare.

I fjol hade bolaget en nettoomsättning på drygt 470 000 kronor med ett negativt rörelseresultat på 10,8 miljoner kronor.

På bankkontot återfanns vid årsskiftet knappt en miljon kronor.

Toborrow är således helt beroende av riskkapital i dagsläget, och så sent som i maj kunde vi rapportera att bolaget fått in 2 miljoner kronor i ny finansiering från det Bonnier-anknutna riskkapitalbolaget NFT Ventures och övriga befintliga investerare.

Den gången meddelade NFT Ventures att man letade efter en ny finansiär för att stötta bolaget.

”Vi stöttar bolaget fram tills dess att vi har en ny deal på plats”, sade NFT:s vd Johan Lundberg då.

Och nu har nya pengar kommit in i bolaget – men inte från någon ny ägare. Istället är det NFT Ventures och den tidiga investeraren Lyndon Donn som tillsammans kliver in med 6,5 miljoner kronor i bolaget.

Bolaget värderas i rundan till 20 miljoner kronor, skriver sajten Di Digital.

”Vi har fullt stöd från våra ägare. Vi har under våren jobbat mycket med regulatoriska frågor och nu när det är på plats kan vi fokusera på att växa verksamheten”, säger Sofie Lundström, vd och medgrundare på Toborrow till sajten.

”Vi kommer öka volymerna under året och vi kommer börja anställa nu. Vi ska växa lånevolymen markant under året”.

Hur de privata långivarna drabbas när det sker en konkurs i bolagen som de investerar i via plattformen kan du läsa om här.

Läs fler artiklar
LÄS MER