Creandum cashar in när Peugeot köper dansk biljämförelsesajt

Autobutler
Creandum cashar in när Peugeot köper dansk biljämförelsesajt

Breakit

Den danska sajten Autobutler köps upp för cirka 285 miljoner kronor. Bland investerarna som nu cashar in återfinns bland annat det svenska riskkapitalbolaget Creandum.

På köparsidan står biltillverkaren PSA, som står bakom bilgiganter som Peugeot och Citroën. Totalt köper bolaget andelar för motsvarande 285 miljoner kronor i Autobutler, vilket gör PSA till majoritetsägare.

"Vi går in i allians med PSA-koncernen för att slå ihop vår digitala kompetens med en ledande industriell aktör och få tillgång till deras stora nätverk. Vi förväntar oss synergier inom alla aspekter av marknaden för bilreparationer och möjligheten att påskynda vår tillväxt på den europeiska marknaden säger Autobutlers medgrundare Christian Legêne.

Autobutler är en prisjämförelsesajt för bilverkstäder. Bolaget grundades 2010 av danskarna Peter Zigler och Christian Legêne och har i dagsläget 1200 bilverkstäder anslutna.

Bolaget har totalt sett rest cirka 100 miljoner kronor från bland annat svenska Creandum, brittiska Index Ventures samt den danske serieentreprenören Jesper Buch.

Creandum är på den internationella marknaden bland annat kända som investerare i bolag som Spotify, Izettle och Tictail.

Jesper Buch har tidigare startat bland annat Just Eat-gruppen.

Läs fler artiklar
LÄS MER