Nuday Games i konkurs – nu vill hemlig ägare köpa resterna

Breakit - Nuday Games i konkurs – nu vill hemlig ägare köpa resterna

Jonas de Lange

Reporter

Spelbolaget Nuday Games har precis gått i konkurs. Men en av ägarna tycks inte ha gett upp.

Spelbolaget Nuday har under sina fyra år fått in tunga investerare som Northzone, Almi Invest och Universal Music till sina frågesportappar. Bolaget har dock inte lyckats får fart på användarsiffrorna eller intäkterna, och begärs nu i konkurs av sina ägare.

Exakt hur läget är i bolaget är inte helt lätt att få svar på. Den senaste årsredovisningen gäller för bolagets brutna räkenskapsår som avslutades i augusti 2015. Det är heller inga borgenärer som har hört av sig till konkursförvaltaren Jiro Terao på advokatbyrån Öberg Heijne.

Han förklarar att bolaget själva hävdar att de i dagsläget har skulder på 3,3 miljoner kronor, varav 1 miljon är till leverantörer.

“Men siffrorna vi har nu är långt ifrån exakta”, säger han till Breakit.

När Universal Music investerade i bolaget i vintras gjordes det genom ett konvertibellån. Det är dock hittils oklart om musikjätten har konverterat lånet till aktier eller om bolaget kan stå som en av fordringsägarna.

I den senaste årsredovisningen rapporterar Nuday in tillgångar på ungefär 15 miljoner kronor, varav stora delar är så kallat aktiverat arbete.

“Tillgångarna baseras på en källkod och diverse immateriella rättigheter kopplade till den som en domän och en del varumärken. Sedan är det också en stor mängd avtal med diverse artister som är kopplat till produkten”, säger Jiro Terao.

Samtidigt antyder han att det finns intresse från en av ägarna att fortsätta jobba vidare med bolagets produkt, eller i varje fall ta över ägandet.

“Det är extremt svårt att bedöma värdet av tillgångarna. Det blir anbudsgivare som får sätta priset på det. Hittills har en av ägarna visat intresse för att förvärva inkråmet”, säger Jiro Terao.

Han vill dock inte avslöja vilken av ägarna det handlar om.

Läs fler artiklar
LÄS MER