MTG ökar igen - gör vinst på 472 miljoner kronor andra kvartalet

MTG
MTG ökar igen - gör vinst på 472 miljoner kronor andra kvartalet

Press

Jonas de Lange

Reporter

Den Stenbeckska mediekoncernen MTG ökar både omsättning, till 4,3 miljarder och rörelseresultatet till 472 miljoner kronor.

För tredje gången i rad slår MTG förväntningarna innan kvartalsrapporten. Strax innan estimerade SME Direkt ett rörelseresultat på 461 miljoner kronor. Facit blev 472 miljoner kronor. Det är en ökning på 4 procent jämfört med samma period 2015 då bolaget gjorde en rörelsevinst på 452 miljoner kronor.

Samtidigt minskar dock resultatet efter skatt, från 360 miljoner kronor till 328 miljoner kronor.

De här siffrorna innefattar dock endast kvarvarande verksamheter. Räknar man med MTG:s affärer som har avvecklats vänds istället siffrorna på huvudet och bolaget gör en förlust på 674 miljoner kronor. Det innefattar även bolagets innehav i ryska CTC media som bolaget nu har sålt. Den affären färdigställdes 23 maj i år och gav MTG drygt en miljard kronor i kassan.

"Vi har sålt CTC och är helt ute ur den verksamheten", säger Jørgen Madsen Lindeman.

Uppdatering: Marknaden verkar inte särskilt imponerad av mediekoncernens kvartalsrapport. En halvtimme efter att börsen öppnade hade kursen gått ned med 4,3 procent, från 220 kronor per aktie till strax under 213 kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER