Efter Breakits granskning – Spotifys ledning lägger locket på

Efter Breakits granskning – Spotifys ledning lägger locket på

Foto Erik Mårtensson / SCANPIX

Erik Wisterberg

Reporter

Spotify vill inte ställa upp på en intervju om massavhoppen från HR-avdelningen.

Breakits granskning av arbetsklimatet på den hyllade techjätten Spotify visar att HR-avdelningen under flera år präglats av ett stort missnöje

Minst 20 personer ska ha slutat, eller tvingats bort, enligt Breakits källor, på grund av konflikter med ledningen.

Uppgifterna bygger dels på berättelser från ett stort antal tidigare och nuvarande medarbetare. Dels bygger artikeln på en medarbetarundersökning, publicerad internt i början av 2015.

Breakit har sedan mitten av förra veckan sökt Spotifys pressavdelning och bolagets globala HR-chef Katarina Berg för att ge bolaget en möjlighet att kommentera uppgifterna.

När Breakit sökte upp Katarina Berg i Visby under Almedalsveckan var budskapet att hon gärna skulle låta sig intervjuas i Stockholm veckan därpå.

Efter att Spotifys PR-avdelning kopplats in har hon dock tackat nej till att bli intervjuad. Bolaget har i stället endast lämnat en kort kommentar per mejl.

När Breakit under tisdagsförmiddagen, efter publiceringen, nådde Katarina Berg avböjde hon återigen möjligheten att kommentera uppgifterna som hon beskriver som "ren ryktesspridning". 

"Jag tror inte att vi har så jättemycket mer att prata om just nu”, säger Katarina Berg. 

Du vill inte ge din bild av vad som har hänt?
”Tack för erbjudandet. Ha en jättehärlig sommar”.

Breakit har också sökt Spotifys PR-avdelning för en kommentar från någon annan på bolaget. Bolagets kommunikationschef i Norden, Sofie Grant, svarar då med att mejla två länkar.

De går till tweets från Spotifys Norden-chef Jenny Hermansson som kallar Katarina Berg för ”en av de bästa människor” som hon har jobbat med.

Vet du mer? Kontakta oss: tips@breakit.se – du kan vara anonym och omfattas av källskydd.

Läs fler artiklar
LÄS MER