Googles skylt vandaliserad i Almedalen

Google Breakit i Almedalen
Googles skylt vandaliserad i Almedalen

FOTO: ERIK WISTERBERG

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Sökjätten Google utsattes under natten mellan onsdag och torsdag för skadegörelse i Almedalen. Breakits reporter blev vittne till händelsen.

Onsdagskvällarna i Visby under Almedalsveckan kännetecknas vanligtvis av fest, skratt och klassikern DJ-battle. 

Men för den amerikanska internet-giganten Google slutade partynatten i besvikelse. Bolagets skylt med den klassiska Google-loggan vandaliserades under småtimmarna.

Tre män syntes vid 03-tiden springandes över Donners Plats med var sin bokstav i handen. På Hästgatan, där Google haft ett flertal seminarier under veckan, syntes förödelsen.

Breakits nattreporter Erik Wisterberg blev vittne till gärningsmännens flykt från platsen, dock ej till själva skadegörelsen.

“Först såg jag två män komma springande med varsitt O, alltså varsin bokstav i frigolit, i händerna. Sedan kom den siste med ett G. Det gick väldigt snabbt, alltihop hände på kanske fem sekunder”, berättar han.

Erik Wisterberg säger att de tre gärningsmännen "inte såg inte ut som den typiska Almedalen-besökaren".

"De hade ingen PR-look utan såg mer ut som den typen av personer som brukar komma till Visby under Stockholmsveckan”, säger han.

Googles svenska presschef Gustaf Brusewitz var själv på plats i Almedalen, men åkte hem på onsdagen innan skadegörelsen ägde rum.

“Jag hörde att någon hade dragit ner skylten. Det är förstås tråkigt, men det visar också att Google är ett varumärke som berör”, säger han och fortsätter:

“Det här var ju under natten, så man kan väl tänka sig att förfriskningar i kombination med ett dåligt kostintag ledde till ett mindre genomtänkt beslut”.

Läs fler artiklar
LÄS MER